تایمر چیست و انواع تایمر

تایمر چیست و انواع تایمر


تایمر چیست و انواع تایمر  

تایمر نوعی ساعت است که برای اندازه گیری فاصله زمانی در دستگاه هایی که در فرآیند‌هایی مانند تولید استفاده می‌شوند قرار دارند .

تایمرها به 2 گروه تقسیم بندی می‌شوند :

  1. زمان سنج هایی که از صفر شروع به اندازه‌گیری می‌کنند که کرنومتر نام دارند .
  2. تایمرهایی که زمان مشخصی را اندازه گیری می‌کنند .

تایمر یا رله‌های زمانی، کنترل مدار را برای زمان معینی بر عهده دارند که به وسیله‌ی یک میکروسوئیچ عمل می‌کنند و در انواع مکانیکی یا الکترو مکانیکی (‌موتوری‌) ، الکترونیکی ، حرارتی ، پنوماتیکی ،  وجود دارند .

برای فرمان به مدارهای کنترل اتوماتیک از تایمرها و رله‌ها استفاده می‌شودکه برای مدت معین وظیفه کنترل مدار را بر عهده دارند . سوئیچ ها و رله‌ها در حالت عادی توانایی باز و بسته شدن دارند که پس ازاتصال ولتاژ تغذیه رله ها را با تاخیرهای زمانی معینی یا بلافاصله قطع و وصل می‌کند .

تایمر پس از دریافت سیگنال ورودی و بعد از گذشتن زمان از پیش تعیین شده به صورت سیگنال خروجی ارائه می‌شود که انواع فرآیند‌ها در خطوط تولید و ماشین آلات استفاده می‌شود .

تایمرها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند :

  1. تایمر آنالوگ

    تایمر آنالوگ جز اولین نوع تایمر ها بوده است اما هنوز هم کاربرد زیادی در صنعت دارند ،این نوع تایمر معمولا مدت زمان سپری شده را نمایش نمی دهد اما برای مشخص بودن اینکه تایمر در حال کار (شمارش ) می باشد یا نه ،یک هشدار دهنده که اغلب به صورت چراغ کوچک است بر روی آن قرار داده می شود .

  2. تایمرهای دیجیتال
  3. تایمر های دیجیتال جدید ترین نسل تایمر ها محسوب می شود ،در ساختار این نوع تایمر ها از مدارات الکترونیکی استفاده می شود و معمولا بر روی تایمر یک صفحه نمایشگر وجود دارد که زمان تنظیم شده و زمان سپری شده تایمر را به کاربر نمایش می دهد و با استفاده از آن کاربر می تواند اطلاعات دقیق بدست آورد .

     

و دسته های بالا نیز به سه دسته‌ی پریزدار ، نصب روی ریل و نصب روی دیوار تقسیم بندی می‌شود .

تایمرها مصارف و کاربرد های متفاوتی دارند برای مثال در مغازه‌ ، فروشگاه ،کارگاه های صنعتی ، گلخانه ها ، مرغداری ، گاوداری و هرجایی که نیاز به روشن و خاموش کردن وسیله‌هایی از قبیل لوازم روشنایی ، انواع وسیله های گرمایشی و سرمایشی برقی ، انواع دستگاه‌های تصفیه آب و تهویه هوا ، پمپ آبیاری درختان و تعداد بیشماری وسیله الکتریکی دیگر

تایمرها بر اساس نحوه‌ی قطع و وصل خروجی‌ها و همچنین نوع تاخیر دردسته بندی مجزا قرار می‌گیرند که عبارتند از :

  • ON Delay تاخیر در وصل
  • Interval وقفه‌ای
  • Filcker چشمک زن
  • Signal On / Off Delay تاخیر در قطع
  • On-shut
  • ستاره مثلث

تایمرها از نظر زمان بندی نیز در دسته های متفاوتی قرار می‌گیرند که عبارتنداز :

  • تایمرهای یک و دو زمانه
  • تایمرهای چند زمانه( مولتی رنج ) و تک رنج   
  • تایمرهای مولتی ولت و ولتاژ ثابت
  • تایمرهای چند عملیاتی یا مولتی فانکشن و تک عملیاتی
  •  تایمرهای کتابی ، مینیاتوری ، سوکتی و سیگنالی

کاربرد تایمر

  • تایمرها وظیفه کنترل حالت های مدار را در یک مدت زمان خاص به عهده دارند .

 

  • مهم ترین کاربرد  تایمر در تابلو های برق صنعتی و اتوماسیون هست که  می توان به کاربرد آن در تابلو های فرمان ،زمان سنجی اشاره کرد .

 

  •  در طراحی مدارهای فرمانی که نیاز به زمان سنجی دارند از تایمر  استفاده می شود در این نوع مدارها (کنترل اتوماتیک) تایمرها وظیفه کنترل مدار را برای مدت زمان معینی به عهده دارند.

 

  • یکی دیگر از کاربرد های تایمر دیجیتال می توان به استفاده از آن در فرایند های صنعتی و خط تولید اشاره کرد به عنوان مثال برای تایین مدت زمان پرس کردن یک فلز مثل فولاد یا آهن می توان از تایمر های دیجیتال استفاده کرد .

 

  • در کارخانه های صنایع غذایی برای مشخص کردن میزان زمان حرارت دیدن یا بازه زمانی بسته بندی یک محصول از تایمر ها استفاده می شود .

 

  • برای زمان بندی پمپ آب  می توانید از تایمر استفاده کنید ،اگر شما در منزل یا محل کار خود آکواریم دارید و نمی توانید به آن رسیدگی کنید می توانید پمپ آب آکواریم خود را به یک تایمر زمان سنج متصل کنید تا بتوانید  در روز های مشخص و در ساعت مشخص شده خود دستگاه پمپ را روشن و خاموش کنید .

 

  • گل خانه هایی که از نور مصنوعی  یا نور لامپ  برای کاشت گیاهان خود استفاده می کنند می توانند برای بهبود فضای کاری خود از دستگاه تایمریا زمانسنج دیجیتال  استفاده  کنند به طور مثال نور باید در ساعت ویژه ای به گیاه برسد و در ساعت دیگری خاموش شود ، قطع و وصل کردن نور چراغ‌ها با این دستگاه به سادگی امکان‌پذیر است و شما می توانید با تنظیم نمودن تایمر درزمان مورد نظر ، بدون نیاز به حضور ، چراغها را خاموش وروشن نمایید.

 

  • یکی از دقدقه هایی که اکثر افراد در زمان رفتن به مسافرت با آن مواجه هستند افزایش ایمنی خانه و جلوگیری از دزدی است ،شما می توانید با استفاده از تایمر زمان سنج برق به صورت خودکار چراغ های خانه را در زمان مشخص شده توسط خودتان خاموش و روشن کنید  و با خیال راحت به مسافرت بروید .

انواع تایمرها بر اساس نوع مکانیزم

 

تایمر الکترومکانیکی

تایمر الکترومکانیکی برای اندازه گیری زمان از موتور و یک چرخ دیسک زائده دار استفاده می کند .زائده پس از مدت زمانی مشخص با میکروسوئیچ داخلی تایمر برخورد کرده و عمل قطع و وصل مدار را انجام می دهد .فاصله زائده بر روی چرخ دیسک قابل تنطیم بوده و مشخص کننده مدت زمان تایمر می باشد .

 

تایمر پنوماتیکی

در این تایمر برای اندازه گیری زمان از ذخیره سازی و فشرده سازی هوا استفاده می شود و مکانیزم آن شبیه به تایمر موتوری می باشد با این تفاوت که بر خلاف تایمر موتوری ،در تایمر پنوماتیکی پس از قطع برق تایمر اندازه گیری زمان شروع می شود .

 

تایمر الکترونیکی

این نوع تایمر ها از دقت بالایی در اندازه گیری زمان برخوردار می باشند و از آن برای اندازه گیری زمان های کمتر از ثانیه معمولا از این نوع تایمر استفاده می شود و با توجه به نوع مدار الکترونیکی خود به انواع مختلف تقسیم می شوند ساده ترین مکانیزم اندازه گیری زمان که می توان در تایمر الکترونیکی از آن استفاده کرد تغییر ظرفیت خازن که در نتیجه زمان شارژ و دشارژ آن را تغییر می دهد می باشد .

 

تایمر حرارتی

به این مدل تایمر ،تایمر بی متال نیز گفته می شود عبور جریان از بی متال سبب گرم شدن فلز بیمتال شده و با خم شدن فلز بی متال و برخورد آن با میکرو سوئیچ داخلی تایمر ،عمل قطع و وصل بعد از مدت زمان مشخصی انجام می پذیرد.

یکی از معایب این نوع تایمر دقت پایین آن و تاثیر دمای محیط بر عملکرد آن می باشد.

 

تایمر هیدرولیکی

در این تایمر از مکانیزم هیدرولیک جهت اندازه گیری مدت زمان استفاده می شود .عملکرد این نوع تایمر به این صورت می باشد که ،پس از وصل تغذیه تایمر رله تایمر وصل شده و سبب جابه جایی مقدار مشخصی روغن داخل تایمر می شود .ملاک اندازه گیری زمان مدت زمانی است که روغن جا به جا می شود .

 

در انتخاب و خرید تایمر مواردی را باید در نظر گرفت :

ولتاژ تغذیه، نوع و تعداد خروجی ، محل استفاده ، جریان مجاز کنتاکت خروجی آن ، ابعاد ، محدوده زمانی ، مد‌های کاری

گروه حمید الکتریک آمادگی لازم جهت فروش انواع تایمرهای آنالوگ و دیجیتال در انواع برندهای صنعتی را اعلام میدارد .

انواع تایمر:

تایمر آنالوگ AT8PMN آتونیکس

 

یکی از وسایل فرمان دهنده مدارهای کنترل اتوماتیک، تایمرها یا رله های زمانی هستند که وظیفه کنترل مدار را برای زمان معینی به عهده دارند.
تایمرها دارای انواع مختلفی می باشند که از میان آنها می توان به تایمرهای آنالوگ، دیجیتال، تایمر ستاره و مثلث، تایمر روزانه، هفتگی و سالیانه اشاره کرد

 

تایمر انالوگ ATE-60M آتونیکس

 

تایمر آنالوگ آتونیکس ATE-60S,  دارای قابلیت کار با ولتاژهای ( 110 تا 220 ولت AC )  را دارا می باشد. همچنین این تایمر ها دارای پوشش طیف گسترده ای از زمان و تنظیم دقیق و آسان زمان، بررسی وضعیت خروجی آسان با صفحه نمایش LED می باشد. این تایمرها در مدل های 8 پین موجود می باشد. تایمرهای آنالوگ آتونیکس ATE-60S  تک رنج می باشد، که جهت تنظیم زمان در محدوده 60 ثانیه مورد استفاده قرار می گیرد.

 

تایمر مکانیکی LE3S آتونیکس

 

ساده ترین و قدیمی ترین نوع تایمر مکانیکی ساعت قد بلند است که در آن یک مقدار ثابت شن و ماسه از طریق یک بازه باریک از یک محفظه به دیگری برای اندازه گیری یک فاصله زمانی تخلیه می شود.

تایمرهای دیجیتال ساده اجزای داخلی شامل تخته مدار با تراشه کنترل و صفحه نمایش LED، باتری و زنگ هشدار قابل مشاهده است.

 

تایمر آنالوگ AT8PSN آتونیکس

 

یکی از وسایل فرمان دهنده مدارهای کنترل اتوماتیک، تایمرها یا رله های زمانی هستند که وظیفه کنترل مدار را برای زمان معینی به عهده دارند.
تایمرها دارای انواع مختلفی می باشند که از میان آنها می توان به تایمرهای آنالوگ، دیجیتال، تایمر ستاره و مثلث، تایمر روزانه، هفتگی و سالیانه اشاره کرد.

 

تایمر دیجیتال FS4E آتونیکس

 

تایمر نیمه دیجیتال FS4E دارای صفحه نمایش دیجیتال 4 رقمه می باشد که قابلیت تنظیم از 0.01 ثانیه تا 9999.9 ساعت را دارا می باشد. بر روی بدنه تایمر سوئیچ هایی تعبیه شده که می توان به وسیله آن زمان را به راحتی تنظیم نمود. این مدل از تایمرها توسط سوکت 8 پایه به مدار سیم کشی متصل می شود

 

تایمر مولتی رنج AT8N آتونیکس

 

تایمر مولتی رنج AT8N  آتونیکس مورد استفاده جهت زمانبندی درمدارات صنعتی با ورودی تغذیه مولتی و مولتی رنج در انتخاب زمان می باشد، این تایمر با کیفیت عالی و زمانبندی دقیق از مهمترین محصولات Autonics می باشد و توانسته جایگاه ویژه ای را برای خود در تابلو برق های صنعتی ، مدارات و… ایجاد کند از مهمترین مشخصات این تایمر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد تایمر ها:

انواع تایمرهای دیجیتال و آنالوگ آتونیکس به صورت گسترده ای در صنایع مختلف آشپزخانه های صنعتی، صنایع غذایی و دارویی، صنایع بسته بندی استفاده می شوند. هدف تایمر کنترل زمان و زمان بندی قطع و وصل تجهیزات مختلف یا مانیتورینگ زمان کارکرد المان های مختلف می باشد. امروزه به جهت اهمیت صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف انرژی، استفاده از تایمرها و سنسورهای مربوطه اهمیتی دو چندان یافته است.

 

تایمر آنالوگ ATE8-43 آتونیکس

 

تایمرهای آتونیکس سری ATE8 دارای تنظیم و عملکرد ساده به وسیله عقربه آنالوگ می باشند. رنج های متنوع زمانی و آپشن های خروجی بسته به مدل در دسترس می باشند. اندازه استاندارد 48*48 میلیمتر قابلیت نصب آسان و راحت را ارائه می دهد.

 

تایمر دیجیتالLE4S آتونیکس

 

یکی از وسایل فرمان دهنده مدارهای کنترل اتوماتیک، تایمرها یا رله های زمانی هستند که وظیفه کنترل مدار را برای زمان معینی به عهده دارند.
تایمرها دارای انواع مختلفی می باشند که از میان آنها می توان به تایمرهای آنالوگ، دیجیتال، تایمر ستاره و مثلث، تایمر روزانه، هفتگی و سالیانه اشاره کرد.
تایمر LE4S از نوع تایمرهای تمام دیجیتال می باشد جهت مشاهده ویژگی های اصلی می توانید به بخش مشخصات فنی و نقدو بررسی مراجعه فرمایید.

 

تایمرهفتگی LE365S-41 آتونیکس

 

تایمرهای هفتگی/سالیانه دیجیتال سری LE365S-41 آتونیکس قابلیت کنترل و تنظیم زمان با واحد هفته یا سال را به کاربر ارائه می کند. تنظیم ساده و مانیتورینگ وضعیت به وسیله تایمر هفتگی با قابلیت برنامه ریزی 48 مرحله ای و سالیانه با قابلیت برنامه ریزی 24 مرحله ای امکان پذیر می باشد. فانکشن های متنوع شامل فانکشن ذخیره نور خورشید در دسترس می باشند. این سری از تایمرهای آتونیکس دارای 2 عدد خروجی کنتاکت رله مستقل از یکدیگر می باشند

 

تایمر آنالوگ ATE-10M آتونیکس

 

تایمر یا رله زمانی مجموعه کلیدی است که از یک سری کنتاکت های باز و بسته تشکیل شده است. مکانیزم عملکرد تایمرها بدین شکل می باشد که با وصل جریان برق به منبع تغذیه آن، بر اساس تنظیمی که روی آن صورت گرفته و پس از مدت زمان تعیین شده عمل می کند و کنتاکت های داخلی آن تغییر وضعیت می دهند، بدین صورت که کنتاکت های بسته آن باز و کنتاکت های باز آن بسته می شوند.
تایمر ATE-10M از نوع تایمرهای آنالوگ می باشد جهت مشاهده ویژگی های اصلی می توانید به بخش مشخصات فنی و نقدو بررسی مراجعه فرمایید.

 

تایمر آنالوگ ATE-30M آتونیکس

 

معمولاً زمانی که سپری شده است را نمایش نمی‌دهند، ولی از طریق یک اندیکاتور (هشدار دهنده) وضعیت تایمر را (تایمر در حال شمردن زمان است یا اینکه تایمر عمل کرده است) را مشخص می‌کند.

 

تایمر آنالوگ ATE-10S آتونیکس

 

تایمر با به زبان شیرین پارسی ( =زمان‌سنج ) یگ گونه از ساعت است که کاربر برای سنجش بازه‌ها ( محدوده‌ها )ی زمانی از آن بهره می‌برد. کرنومتر یا ساعت شنی هم یک زمان‌سنج به‌شمار می‌آیند. این دستگاه می‌تواند آنالوگ یا مکانیکی بوده یا الکترونیکی و دیجیتال باشد و دارای توانایی برنامه‌ریزی شدن برای مدت طولانی باشد. اما ما در این جستار به تایمر خانگی که البته کارایی‌های بسیار گسترده تجاری و اداری و .. دارد می‌پردازیم.

 

تایمر آنالوگATE-30S آتونیکس

 

تایمر نوعی ساعت است که برای اندازه گیری فاصله زمانی خاص استفاده می شود. تایمرها را می توان به دو نوع اصلی تقسیم کرد. یک تایمر که از صفر برای اندازه گیری زمان سپری شده به صفر می رسد، اغلب به عنوان یک کرونومتر نامیده می شود، در حالی که یک دستگاه که از یک فاصله زمانی معین شمارش می کند، معمولا تایمر نامیده می شود.

 

تایمر آنالوگ ATE-60S آتونیکس

 

عملکرد تایمر بدین صورت است که پس از اتصال ولتاژ تغذیه (مثلا با زدن کلید)، دستگاه می‌تواند خروجی‌ها (رله‌ها) را با تاخیرهای زمانی معینی یا حتی بلافاصله قطع یا وصل نماید امروزه به جهت اهمیت صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف انرژیی استفاده از تایمر اهمیتی دو چندان یافته است.تایمر ATE-60S از نوع تایمرهای آنالوگ می باشد جهت مشاهده ویژگی های اصلی می توانید به بخش مشخصات فنی و نقدو بررسی مراجعه فرمایید.

 

ساعت کار LE8N آتونیکس

 

تایمر ساعت کار آتونیکس  LE8N-BNدارای یک نمایشگر 8 رقمی با قابلیت نور پس زمینه می باشد و به دلیل داشتن باطری لیتیومی داخلی نیازی به تغذیه جداگانه ندارد. تایمر ساعت کار آتونیکس LE8N-BN دارای قابلیت پذیرش ورودی به سه صورت ولتاژیDC، ولتاژ AC وحتی بدون ولتاژ است. در این نوع تایمر، نوع اتصال آن به مدار سیم کشی توسط ترمینال پیچی با طلق محافظ انجام می شود.

 

تایمر دیجیتال LE7M-2 آتونیکس

 

تایمرهای هفتگی/سالیانه دیجیتال سری LE7M آتونیکس قابلیت کنترل و تنظیم زمان با واحد هفته یا سال را به کاربر ارائه می کند. تنظیم ساده و مانیتورینگ وضعیت به وسیله تایمر هفتگی با قابلیت برنامه ریزی 48 مرحله ای و سالیانه با قابلیت برنامه ریزی 24 مرحله ای امکان پذیر می باشد. فانکشن های متنوع شامل فانکشن ذخیره نور خورشید در دسترس می باشند. این سری از تایمرهای آتونیکس دارای 2 عدد خروجی کنتاکت رله مستقل از یکدیگر می باشند.

 

تماس با ما 021 - 33 95 61 00